Novetats

Vacances: desplaçaments a altres Comunitats Autònomes

 

Vacances: desplaçaments a altres Comunitats Autònomes

La recepta electrònica del Sistema Nacional de Salut és interoperable per la qual cosa, amb la targeta SIP, la dispensació dels tractaments pot realitzar-se en qualsevol oficina de farmàcia del territori nacional.

http://medicamentic.san.gva.es/prescripcion

 

 

NOU MODEL DE PLANIFICACIÓ DE RECEPTES: ELS TRACTAMENTS PRESCRITS JA NO ES CANCEL•LARAN SI NO ES REALITZEN TRES DISPENSACIONS CONSECUTIVES

APP GVA+Salut. Nueva aplicación de la Conselleria de Sanitat para el móvil

APP GVA+Salut. Nova aplicació de la Conselleria de Sanitat per al móvil

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a través de l'aplicació APP GVA+Salut ofereix als usuaris registrats la possibilitat de consultar des del telèfon mòbil els tractaments vigents. A més, recentment s'ha incorporat una nova opció que permet que es realitzen les dispensacions d'aquests tractaments a través de l'app.
 
Per això, ja és possible acudir a la farmàcia sense necessitat de la fulla de tractaments, mitjançant la generació i visualització d'un PIN de validesa temporal, previ escaneig del codi de barres.
 
La informació per a la descàrrega de l'aplicació i el seu maneig es troba disponible en els següents enllaços:

 

http://www.san.gva.es/app-gva-mes-salut

http://www.san.gva.es/documents/151311/7571798/APP+Salut+-+Guia+rapida+valenciano_v1.pdf

Publicación de información de casos de sospechas de reacciones adversas a medicamentos

Publicació d'informació de casos de sospites de reaccions adverses a medicaments

L'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) posa a disposició del públic, a través de la seua pàgina web, informació sobre els casos de sospites de reaccions adverses a medicaments d'ús humà notificats a Espanya.

Més informació en els següents enllaços:

https://www.aemps.gob.es/informa/notasInformativas/medicamentosUsoHumano/seguridad/2019/docs/NI_MUH_FV-5-2019-Reacciones-adversas.pdf 

https://www.aemps.gob.es/vigilancia/medicamentosUsoHumano/notifica-reacciones-adversas/home.htm

Seguridad fluoroquinolonas

Seguretat fluoroquinolonas

L'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris ha publicat recentment una nota informativa recordant les precaucions a tindre en compte amb l'ús de fluoroquinolonas i quinolonas després de l'avaluació realitzada de les seues possibles reaccions adverses de tipus musculoesquelético i del sistema nerviós.

Pots consultar esta nota en l'enllaç: 

https://www.aemps.gob.es/informa/notasInformativas/medicamentosUsoHumano/seguridad/2018/docs/NI_MUH_FV-14-2018-quinolonas-fluoroquinolonas.pdf

Medicamentos y gluten

Medicaments i gluten

L'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris, en col·laboració amb la Federació d'Associacions de celíacs d'Espanya (FACE) , ha elaborat un document informatiu sobre el gluten i sobre el gluten i la seua possible presència en els medicaments.

Pot consultar esta nota en el següent enllaç:

https://cima.aemps.es/cima/resources/docs/medicamentosygluten.pdf