Novetats
Valproato: prevención de riesgos y seguridad del paciente
En la página web de la AEMPS se ha publicado información y documentos relacionados con la seguridad del paciente en el empleo del principio activo valproato (ácido valproico).
El objetivo de estos materiales es ayudarle a minimizar la posibilidad de aparición de algunos riesgos que se consideran relevantes, aportando información o documentos necesarios para tal fin.
GUÍA DE LA PACIENTE EN TRATAMIENTO CON VALPROATO SOBRE MÉTODOS ANTICONCEPTIVOS Y EMBARAZO
VALPROATO. GUÍA PARA PACIENTES VARONES
Vacances: desplaçaments a altres Comunitats Autònomes
Guia per a la persona portadora de marcapassos
Els marcapassos es coneixen com un tractament bàsic per a corregir trastorns del ritme del cor caracteritzats per freqüències cardíaques lentes mal tolerades, en l'actualitat comptem amb marcapassos que prevenen i interrompen arrítmies ràpides (taquicàrdies) o que milloren els símptomes o el pronòstic a determinats pacients amb graus avançats d'insuficiència cardíaca. L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris juntament amb l'Associació del ritme cardíac i la Societat Espanyola de Cardiologia, han editat la Guia per a la persona portadora de marcapassos. Aquesta guia aborda de forma actualitzada els aspectes més comuns del tractament elèctric de diferents alteracions cardíaques. Així mateix, pretén resoldre els dubtes més freqüents que sorgeixen en les persones que necessiten un marcapassos cardíac. No obstant això, no dubtes a dirigir-te al teu metge o metgessa si algun aspecte no et queda prou clar ja que cada persona és diferent i solament el professional sanitari posseeix la informació completa per a cada cas.
Guia per a la persona portadora de marcapassos
Bufeta hiperactiva: mesures no farmacològiques
Es recomanen:
Reduir el sobrepés si l'IMC ≥ 30.
Reduir el consum d'aliments i begudes que s'associen amb estimulació vesical com a cafeïna, alcohol, te i menjars picants.
Controlar la ingesta de líquids a partir de la vesprada.
Evitar el restrenyiment.
Abandonar l'hàbit tabàquic.
Exercicis d'entrenament vesical: EXERCICIS DE KEGEL
/documents/7371400/0/medicamenTIC+VEJIGA+HIPERACTIVA.pdf
Vacances: desplaçaments a altres Comunitats Autònomes
La recepta electrònica del Sistema Nacional de Salut és interoperable per la qual cosa, amb la targeta SIP, la dispensació dels tractaments pot realitzar-se en qualsevol oficina de farmàcia del territori nacional.
https://medicamentic.san.gva.es/prescripcion
NOU MODEL DE PLANIFICACIÓ DE RECEPTES: ELS TRACTAMENTS PRESCRITS JA NO ES CANCEL•LARAN SI NO ES REALITZEN TRES DISPENSACIONS CONSECUTIVES
APP GVA+Salut. Nueva aplicación de la Conselleria de Sanitat para el móvil
APP GVA+Salut. Nova aplicació de la Conselleria de Sanitat per al móvil
https://www.san.gva.es/app-gva-mes-salut
https://www.san.gva.es/documents/151311/7571798/APP+Salut+-+Guia+rapida+valenciano_v1.pdf
Publicación de información de casos de sospechas de reacciones adversas a medicamentos
Publicació d'informació de casos de sospites de reaccions adverses a medicaments
L'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) posa a disposició del públic, a través de la seua pàgina web, informació sobre els casos de sospites de reaccions adverses a medicaments d'ús humà notificats a Espanya.
Més informació en els següents enllaços:
https://www.aemps.gob.es/vigilancia/medicamentosUsoHumano/notifica-reacciones-adversas/home.htm
Seguridad fluoroquinolonas
Seguretat fluoroquinolonas
L'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris ha publicat recentment una nota informativa recordant les precaucions a tindre en compte amb l'ús de fluoroquinolonas i quinolonas després de l'avaluació realitzada de les seues possibles reaccions adverses de tipus musculoesquelético i del sistema nerviós.
Pots consultar esta nota en l'enllaç:
Medicamentos y gluten
Medicaments i gluten
L'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris, en col·laboració amb la Federació d'Associacions de celíacs d'Espanya (FACE) , ha elaborat un document informatiu sobre el gluten i sobre el gluten i la seua possible presència en els medicaments.
Pot consultar esta nota en el següent enllaç:
https://cima.aemps.es/cima/resources/docs/medicamentosygluten.pdf