Última Novetat

Vacances: desplaçaments a altres Comunitats Autònomes

Guia per a la persona portadora de marcapassos

Els marcapassos es coneixen com un tractament bàsic per a corregir trastorns del ritme del cor caracteritzats per freqüències cardíaques lentes mal tolerades, en l'actualitat comptem amb marcapassos que prevenen i interrompen arrítmies ràpides (taquicàrdies) o que milloren els símptomes o el pronòstic a determinats pacients amb graus avançats d'insuficiència cardíaca. L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris juntament amb l'Associació del ritme cardíac i la Societat Espanyola de Cardiologia, han editat la Guia per a la persona portadora de marcapassos. Aquesta guia aborda de forma actualitzada els aspectes més comuns del tractament elèctric de diferents alteracions cardíaques. Així mateix, pretén resoldre els dubtes més freqüents que sorgeixen en les persones que necessiten un marcapassos cardíac. No obstant això, no dubtes a dirigir-te al teu metge o metgessa si algun aspecte no et queda prou clar ja que cada persona és diferent i solament el professional sanitari posseeix la informació completa per a cada cas.

Guia per a la persona portadora de marcapassos

Bufeta hiperactiva: mesures no farmacològiques

Es recomanen:

Reduir el sobrepés si l'IMC ≥ 30.

Reduir el consum d'aliments i begudes que s'associen amb estimulació vesical com a cafeïna, alcohol, te i menjars picants.

Controlar la ingesta de líquids a partir de la vesprada.

Evitar el restrenyiment.

Abandonar l'hàbit tabàquic.

Exercicis d'entrenament vesical: EXERCICIS DE KEGEL

/documents/7371400/0/medicamenTIC+VEJIGA+HIPERACTIVA.pdf

 

Vacances: desplaçaments a altres Comunitats Autònomes

La recepta electrònica del Sistema Nacional de Salut és interoperable per la qual cosa, amb la targeta SIP, la dispensació dels tractaments pot realitzar-se en qualsevol oficina de farmàcia del territori nacional.

https://medicamentic.san.gva.es/prescripcion

 

 

NOU MODEL DE PLANIFICACIÓ DE RECEPTES: ELS TRACTAMENTS PRESCRITS JA NO ES CANCEL·LARAN SI NO ES REALITZEN TRES DISPENSACIONS CONSECUTIVES

A partir d'ara, després de la dispensació d'un medicament, el sistema informàtic calcularà la data teòrica de dispensació d'un nou envàs i les noves dispensacions podran realitzar-se des dels 14 dies previs a la data teòrica de dispensació, sense més límit que el de la duració del tractament. És a dir, no es cancel·laran els tractaments que no s'hagen dispensat en la data de dispensació calculada.

En el nou document de "Tractaments vigents" no s'arreplegarà la planificació de la dispensació dels medicaments i tampoc s'entregarà el full de "Pròximes dispensacions"; en la que s'indicaven les dates de dispensació per a cada medicament, ja que, encara que els medicaments no es dispensen en la data prevista, el tractament no es cancel·larà i la prescripció no haurà de ser renovada.

Els tractaments prescrits s'ordenaran en el nou full de "Tractaments vigents" per orde de finalització.

RECORDE:

Ara, la seua recepta no caduca durant el període prescrit (la medicació que necessite sempre estarà disponible en la farmàcia).

Pot retirar la medicació quan la necessite sense estar pendent del calendari.

Per la seua seguretat, no acumule envasos de medicaments en el domicili.

No és necessari retirar tots els medicaments que tinga en la recepta, només els que necessite

Més informació:

https://www.san.gva.es/documents/151311/8242267/receta+electronica-+a4-valen.pdf

Més novetats